Aubergines, 250gram (Oosterwaarde, bio-dynamisch)

Aubergines, 250gram (Oosterwaarde, bio-dynamisch)
1.55
InStock
Aantal
Staffelprijzen
12x
€ 1.25 p/s


Over Aubergine
Als je aan aubergines denkt, denk je al snel aan Mediterrane gerechten, zoals een moussaka. Maar aubergine kan door zijn vrij neutrale smaak in een grote verscheidenheid aan gerechten worden verwerkt. Zoals in lekkere roerbakgerechten, grilgerechten en ovenschotels.
De donkerpaarse schil van de vrucht bevat de meeste smaak. Het witte vruchtvlees heeft een neutraler karakter. Hierdoor is de aubergine een ideale combinatiegroente. Aubergines zijn de vruchten van de eierplant. Ze behoren zoals de tomaat, de paprika en de komkommer tot de zogenaamde vruchtgroenten. De meest bekende soort is de grote paarse, ovaalvormige aubergine, maar er bestaan ook witte en gele.

Bewaren
Bewaar aubergines op een donkere, koele plaats waar het een beetje vochtig is. Ze zijn op deze manier 1 week houdbaar. Omdat aubergines zeer gevoelig zijn voor lage temperaturen is het raadzaam de vruchten niet bij temperaturen lager dan 16 °C te bewaren. Bewaar ze dus niet in de koelkast, maar op een koele plaats, bijvoorbeeld een voorraadkast. Aubergine kun je ook invriezen. Gare aubergines (rauwe eerst 2 minuten blancheren) zijn bij minimaal -18C in de diepvries in een goed gesloten plastic bakje tot 12 maanden houdbaar.


Bereiden
Snijd de beide uiteinden eraf en was de vrucht. Snijd hem vervolgens in plakjes of blokjes. Als je een aubergine gaat vullen, kun je het kroontje beter laten zitten voor de stevigheid. Aubergines hoeven niet geschild te worden. Gebruik een roestvrijstalen mes om zo min mogelijk verkleuring te krijgen. De kooktijd van aubergine is 5 minuten. Je kunt aubergine ook ca. 8 minuten roerbakken en in de magnetron opwarmen is zo’n 7 minuten nodig. Aubergine is ook heerlijk om te grillen. Doe dit 4 à 5 minuten. Als je aubergine wilt smoren duurt dit ca. 20 minuten en stomen kan in 8 minuten.


Al vanaf de start leveren wij de groenten van de bio-dynamische tuinderij De Oosterwaarde. Eerst met Samuel en Mees als tuinders en nu met oprichter Tineke Bakker, Tjeerd Roosjen en Jelle Meindertsma.

Tussen Nieuw Rande en de IJsseldijk, op een eeuwenoude esgrond, in Diepenveen (net buiten Deventer), ligt het biologisch dynamische landbouwbedrijf de Oosterwaarde. De Oosterwaarde is in 1994 opgericht en heeft 14 hectare grond.
 Er worden biologisch dynamische groenten en bloemen geteeld. De Oosterwaarde is een Pergola-Associatie en de producten worden dus direct aan de consument verkocht via afhaaladressen en in de boerderijwinkel.


Oosterwaarde op het web
Facebook
Website


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN