Aubergines, 250gram (NL, demeter)

Aubergines, 250gram (NL, demeter)
1.49
InStock
Aantal
Staffelprijzen
12x
€ 1.27 p/s


Als je aan aubergines denkt, denk je al snel aan Mediterrane gerechten, zoals een moussaka. Maar aubergine kan door zijn vrij neutrale smaak in een grote verscheidenheid aan gerechten worden verwerkt. Zoals in lekkere roerbakgerechten, grilgerechten en ovenschotels. De donkerpaarse schil van de vrucht bevat de meeste smaak. Het witte vruchtvlees heeft een neutraler karakter. Hierdoor is de aubergine een ideale combinatiegroente.

Bewaren
Bewaar aubergines op een donkere, koele plaats waar het een beetje vochtig is. Ze zijn op deze manier 1 week houdbaar. Omdat aubergines zeer gevoelig zijn voor lage temperaturen is het raadzaam de vruchten niet bij temperaturen lager dan 16 °C te bewaren. Bewaar ze dus niet in de koelkast, maar op een koele plaats, bijvoorbeeld een voorraadkast. Aubergine kun je ook invriezen. Gare aubergines (rauwe eerst 2 minuten blancheren) zijn bij minimaal -18C in de diepvries in een goed gesloten plastic bakje tot 12 maanden houdbaar.


Bereiden
Snijd de beide uiteinden eraf en was de vrucht. Snijd hem vervolgens in plakjes of blokjes. Als je een aubergine gaat vullen, kun je het kroontje beter laten zitten voor de stevigheid. Aubergines hoeven niet geschild te worden. Gebruik een roestvrijstalen mes om zo min mogelijk verkleuring te krijgen. De kooktijd van aubergine is 5 minuten. Je kunt aubergine ook ca. 8 minuten roerbakken en in de magnetron opwarmen is zo’n 7 minuten nodig. Aubergine is ook heerlijk om te grillen. Doe dit 4 à 5 minuten. Als je aubergine wilt smoren duurt dit ca. 20 minuten en stomen kan in 8 minuten.


Over Aubergine
Aubergines zijn de vruchten van de eierplant. Ze behoren zoals de tomaat, de paprika en de komkommer tot de zogenaamde vruchtgroenten. De meest bekende soort is de grote paarse, ovaalvormige aubergine, maar er bestaan ook witte en gele.


Herkomst

Biologische Spaanse aubergine ingekocht via Odin. Dit bedrijf is geen eigendom van privépersonen, maar van een coöperatie. Een coöperatie is een vereniging met door leden gedeeld en gedragen eigendom. Deze ondernemingsvorm past goed in de huidige tijd, omdat consumenten en medewerkers zo mede verantwoordelijk kunnen zijn voor de koers van het bedrijf en daar, wat de grotere beslissingen betreft, over mee kunnen praten.


Het uitgangspunt van de coöperatie is het verzorgen van een aanbod aan kwalitatief hoogwaardige voeding uit een gezonde landbouw en een eerlijke economie.
Dat gebeurt door te kiezen voor biodynamische en biologische producten van boeren, tuinders en andere leveranciers waar Estafette Odin een duurzame relatie mee heeft. Maar ook door te werken met eerlijke prijzen, zodat alle betrokkenen in de keten een reële vergoeding ontvangen voor hun bijdrage, maar klanten ook niet teveel betalen. Daarnaast is van begin af aan gezocht naar een vorm van dienstbaar ondernemerschap. Dus niet ondernemen voor persoonlijk gewin, maar voor het geheel.

 
Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN