Appelstroop 225gram (Gelders Eiland, bio)

Appelstroop 225gram (Gelders Eiland, bio)
3.30
InStock
Aantal

225 Gram hele echte, 100% zuivere appelstroop. Zonder toegevoegd suiker, zonder bietensap of -stroop. Ècht appel.  EKO en bovendien van biologisch-dynamische fruitteelt. Van ’t Gelders Eiland, pioniers van de biologische fruitteelt in Nederland.

Stroopkoken is typisch Limburgs. Harmen en Carla Peters maken hun stroop dan ook niet zelf. Het is wel hun fruit. Deze appelstroop is vrij uniek in de wereld waarin appelstroop naar het lijkt alleen nog maar met ingedikt sap van suikerbieten wordt gemaakt. Men zegt om de stroop minder zuur te maken. Nonsens, financiële en in het bijzonder kostprijsmotieven spelen daarbij een grote rol. Lekker op brood en bij de kaasplank…………… hmmmmmmm!

Biologische tuinderij 't Gelders Eiland in Lobith

Harmen en Carla Peters leggen zich hoofdzakelijk toe op het telen van biologische appels en peren van de merken Elstar, Santana, Collina, Topaz, Rajka en Conference.

In de gangbare fruitteelt spuit men chemicaliën om schadelijke insecten te weren. Voor veel schadelijke insekten bestaan echter natuurlijke vijanden. "Een lieveheersbeestje is zo'n natuurlijke vijand. Ze eten de voor ons zo schadelijke blad- en schildluizen op. Om die lieveheersbeestjes hier te houden en voortdurend van voedsel te voorzien, creéren wij goede leefomstandigheden." Nog een voorbeeld: “Muizen vreten aan de wortels van de bomen en dat verstoort de sapstroom van de boom. De torenvalk is de natuurlijke vijand van de muis. Daarom zijn er op en rond de tuinderij vier torenvalkkasten geplaatst. De bewoners hiervan houden het aantal muizen in de hand.", legt Carla uit.

Naast het wieden is het handmatig uitdunnen van de kleine en rotte appels en peren een zeer zorgvuldige en arbeidsintensieve klus. Het arbeidsintensieve werk heeft o.a. als gevolg dat de prijzen van de biologische appels en peren hoger zijn dan het gangbare fruit in de supermarkt.
www.gelderseiland.nl


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Erik  - echte appelstroop
18-04-2016 10:04:27
225 Gram hele echte, 100 zuivere appelstroop. Zonder toegevoegd suiker, zonder bietensap of -stroop. Echt appel. EKO en bovendien van biologisch-dynamische fruitteelt. Van t Gelders Eiland, pioniers van de biologische fruitteelt in Nederland.

Stroopkoken is typisch Limburgs. Harmen en Carla Peters maken hun stroop dan ook niet zelf. Het is wel hun fruit. Deze appelstroop is vrij uniek in de wereld waarin appelstroop naar het lijkt alleen nog maar met ingedikt sap van suikerbieten wordt gemaakt. Men zegt om de stroop minder zuur te maken. Nonsens, financiële en in het bijzonder kostprijsmotieven spelen daarbij een grote rol.

Lekker op brood en bij de kaasplank hmmmmmmm!
  - Rinse?
18-04-2016 8:24:51
Is dit Rinse appelstroop?
Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN