Appels, Grand Royal Jubilee, per kg (Hekkert, eko)

Appels, Grand Royal Jubilee, per kg (Hekkert, eko)
2.99
InStock
Aantal
Staffelprijzen
15x
€ 2.55 p/s


De Royal Jubilee is geschikt om zo uit de hand te eten, maar ook om hem voor moes of desserts te gebruiken. Bij het koken behoudt hij zijn vorm wat een leuk effect geeft bij een open appeltaart. De appel heeft een fris zure smaak. Vanaf september kunnen de appels worden geplukt en gegeten. Pas in oktober, bij narijpen worden ze echt lekker. Ze zijn houdbaar tot december.

De Royal Jubilee is eigenlijk een verzamelnaam voor een aantal appelrassen met gele schil, afkomstig uit Engeland. John Graham van Hounslow uit Middlesex gaf deze naam in 1888 aan een zaailing die hij in zijn buurt had gevonden. In 1893 had hij de zaailing door enten vermeerderd en droeg zijn boom goudgele appeltjes.

1893 Was het jubileum jaar van koningin Victoria, waar de naam van de boom naar verwijst.
[originele tekst: opgoedegrond.nl.

Over Hekkert biologische fruitteelt

Aan de overkant van de IJssel bij de jachthaven van Deventer ligt aan weerszijden van de dijk het biologisch gecertificeerde bedrijf van Wim Hekkert. Hij boert hier al heel wat jaren. De varkens en koeien zijn inmiddels de deur uit. Paarden, hoogstamfruitbomen en natuurrijke akkers zijn gebleven. Langs de dijk heeft Wim een enorme fruitboomgaard met veel verschillende oude en nieuwe soorten hoogstam-appels, -peren en pruimen. De fruitbomen worden niet bespoten, zelfs niet met toegestane gewasbeschermende middelen. De fruitbomen vormen ook een cultuur-huistorisch landschap. Langs de rivieren stond het vroeger vol met fruitbomen, maar dat zijn er steeds minder.

Winnaar prijsvraag "Brood en Spelen".

Wim Hekkert heeft samen met een landschapsarchitect Proefboerderij Haverkamp bedacht. Een gemengd bedrijf voor toekomstboeren. Een broedplaats voor lokaal ondernemerschap. Proefboerderij Haverkamp is een alternatieve bedrijfsopvolging dat kans biedt aan ca. 10 duurzame starters die experimenteren met verschillende intensieve toekomstteelten. De nieuwe boeren zijn samen redzaam als gemengd bedrijf met een zelfvoorzienende kringloop en delen grond, voorzieningen en diensten. De afzet is regionaal. De afbouwende boer biedt ruimte voor flexibele pacht en klein wonen. Lees hier meer over dit plan.

Over de prijsvraag

De prijsvraag Brood en Spelen doet een beroep op boeren en ondernemende grondeigenaren: ontwikkel samen met ontwerpers en anderen met vernieuwende ideeën perspectieven voor het platteland. De prijsvraag Brood en spelen wordt uitgeschreven conform het Kompas Light Prijsvragen dat is ontwikkeld door Architectuur Lokaal. De prijsvraag Brood en spelen is een initiatief van College van Rijksadviseurs.

Lees het artikel in de Stentor: "Winnende boerenplannen Lettele en Terwolde zijn radicaal én realistisch".
Lees het artikel in het Biojournaal: "Proefboerderij Haverkamp’: een gemengd bedrijf voor toekomstboeren".

Adresgegevens

W.J.-F.H. Hekkert
Haverkampsweg 5
7396 BS Terwolde
0571 - 27 37 82


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN