Appels, Bramley seedling, per kg, Hekkert Hoogstamfruit ACTIE

Appels, Bramley seedling, per kg, Hekkert Hoogstamfruit
2.75
InStock
Uitverkocht

Stuur me een bericht wanneer dit product op voorraad is:
Bramley seedling appels van de Haverkamp in Deventer

De bramley is een mooie grote sappige, tikkeltje zure hand- en moesappel. Hij heeft veel pectine en bindt van nature. De bramley is ook een uitstekende taartappel want hij verliest weinig vocht bij het bakken. Een veelzijdig appeltje dus.

"Landbouw is genieten. Dat vergeet je makkelijk door al het negatieve nieuws over de intensieve veehouderij. Wij, Heleen en Jopie, zijn liefhebbers, die leven van wat de grond ons geeft, en eacuten genieten van de groente, de dieren, de natuur en het landschap. Onze boerderij ligt net buiten Deventer, op landgoed de Bannink, tussen bossen, houtwallen en kolken. We verbouwen biologische groente en fruit die te koop zijn in de boerderijwinkel. Voor mooie groente en fruit op een mooie plek in een mooie omgeving kun je bij ons terecht. Kom gerust langs!", aldus Jopie en Heleen op hun facebookpagina.

Bewaren
Hoe lang u appels kunt bewaren is afhankelijk van de rijpheid van de appel. De houdbaarheid kan variëren van twee dagen tot vier weken. De beste bewaarplaats is koel, donker en niet te droog, liefst niet in de koelkast. Appelen die op een fruitschaal in de huiskamer liggen, worden door de hoge temperatuur en de lage luchtvochtigheid snel overrijp. Bovendien produceren appelen veel ethyleen gas, wat tot gevolg heeft dat het andere fruit op de fruitschaal sneller doorrijpt.

Consumptie
Appels zijn lekker en gezond. Ze bevatten niet zo veel vitamine C, maar wel veel kalium en voedingsvezels. Verder zijn ze rijk aan mineralen, kalk en ijzer. De calorie-arme appel komt in elk afslankdieet voor.

Appelmoes [recept van fruittrends.nl]
Ingrediënten: 4-6 flinke appels (ca. 1 kg), 75 gram suiker (naar smaak), 1 dl water, een klein beetje kaneel.
Bereidingswijze: Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes; Doe de stukjes appel in de pan met het water en kook dit op een gematigd vuur tot de appelstukjes helemaal tot moes gekookt zijn (duurt ca. 10 minuten); Korter koken kan ook, gebruik dan een staafmixer om de appels verder tot moes te pureren; Blijf wel regelmatig roeren!; Meng de suiker er naar smaak doorheen; De kaneel door de appelmoes mengen voor wat extra smaak.

Recept: Appelroosjes [recept van plukroute.nl]
Ingredienten: 1 vel bladerdeeg op rol (ik heb een deeg van 40 x 24 cm gebruikt), 3 appels, 1 liter water, 2 eetlepels citroensap, 7 eetlepels suiker, 2 theelepels kaneel, poedersuiker, bakpapier.
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 220 graden; Was de appels, snijd ze doormidden en snijd het klokhuis weg; Vervolgens snijd je de appels in hele dunne schijfjes. Hoe dunner hoe beter, dan kun je de roosjes straks makkelijker rollen; Breng het water aan de kook samen met 3 eetlepels suiker en 2 eetlepels citroensap. Zodra het water kookt voeg je de appelschijfjes toe. Kook de appels 2 minuten of totdat je ze makkelijk kunt buigen (ze mogen namelijk niet breken als je ze in het deeg gaat rollen); Giet de appels af in een vergiet en laat ze even afkoelen; Als ze genoeg zijn afgekoeld leg je de appelschijfjes op een plank met keukenrol, zodat ze uit kunnen lekken; Spreid het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooide ondergrond of op een vel bakpapier. Ik heb mijn deeg in de breedte gelegd, dan krijg je een mooi formaat roosjes; Snijd het deeg in repen van ca. 2 cm. Ik heb hiervoor een pizzasnijder gebruikt; Mix 4 eetlepels suiker met de kaneel en verspreid het mengsel zo gelijk mogelijk over het bladerdeeg. Afhankelijk van hoe groot je deeg is, kan het zijn dat je wat van het mengsel overhoudt; Druk het mengsel zachtjes aan met je vingers; Als het goed is zijn je appels inmiddels afgekoeld en uitgelekt. Verdeel de appelschijfjes over de deegstroken. Leg ze niet helemaal tegen de zijkanten aan maar laat een stukje deeg vrij. Zorg dat ze elkaar een beetje overlappen en wat boven het deeg uitsteken, dan krijg je een mooi roosje. Zie hiervoor de foto hieronder; Nu kun je gaan rollen. Rol de roosjes zo strak mogelijk op; Leg de appelroosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze ca. 25 minuten totdat ze een mooi lichtbruin kleurtje krijgen. Ik heb een heteluchtoven gebruikt, maar zorg altijd dat ik de oven goed in de gaten houdt.
Tip: stel je oven eerst in op ca. 20 minuten. Kijk dan hoe ze eruit zien en zet de roosjes eventueel nog 5 minuten in de oven. Wanneer ze uit de oven komen kun je ze naar wens bestrooien met wat poedersuiker en dan: smullen maar!



Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN