Andijvie, per stuk (Spanje, volle grond, demeter)

Andijvie, per stuk (Spanje, volle grond, demeter)
2.99
InStock
Aantal
Staffelprijzen
10x
€ 2.54 p/s


Demeter-kwaliteit van Camposeven uit Spanje.

Over Andijvie:
Er zijn twee soorten andijvie. Krulandijvie is lekker als sla (met spekjes of crôutons). Heelbladige andijvie kan behalve als sla ook rauw in de stamppot verwerkt of geroerbakken, gestoofd of gekookt worden. Een man vraagt aan zijn vrouw: “Zal ik vanavond bloemen voor je meenemen?” “Ach,” zegt de vrouw, ‘doe maar andijvie.“ Andijvie stond een paar jaar geleden nog op de top 10 van de meest gegeten groente, maar is inmiddels van die lijst verdwenen. Tijd voor het eerherstel van een misschien niet zo romantische, maar wel gezonde en lekkere groente. Andijvie is een wat ruig gewas met dik blad, een beetje een wilde oerplant.heel anders dan sla, die zijn trouwens ook geen familie van elkaar. Andijvie is lid van de Cichoriumfamilie, net als witlof, groenlof en paardebloem. Andijvie is een zogeheten korte dag plant, die bij het lengen van de dagen snel wil gaan bloeien en zaad schieten.


Bewaren en bereiden
Andijvie is een kwetsbare groente die het best zo snel mogelijk na de aankoop gegeten kan worden. De krop is in de koelkast enkele dagen houdbaar wanneer u deze verpakt in een zak met gaatjes.Goed wassen voor het snijden. Andijvie van buitenaf naar de stronk toe in repen snijden is het makkelijkst.


Voedingswaarde
Andijvie bevat per 100 gr maar 8 kcal, veel vit. A en C en belangrijke mineralen.


Recepten met andijvie

 

Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid SLUITEN