Alentejo Tinto, rode wijn, 750ml (Portugal, eko)

Alentejo Tinto, rode wijn, 750ml (Portugal, eko)
6.59
InStock
Aantal

Evenwichtig, krachtig en aantrekkelijk met voldoende frisheid: een wijn gemaakt voor het pure fruit, zonder houtrijping. De geur is dik en donker, aarde, truffel, pruimen en zwarte bessen. In de smaak veel rijp zwart fruit, veel rijpe tannine en warmte. Gemaakt met de Trincadeira-, Aragonez-druiven uit de streek Alentejo. Lekker bij barbecue en pasta.

Over wijndomein Quinta da Amoreira da Torre

Quinta da Amoreira da Torre is een prachtig kasteel uit de 16e eeuw met rondom cipressen en sinds kort weer wijngaarden. Honderd jaar geleden werd hier al wijn gemaakt die een bijzonder goede reputatie hadden in Portugal. Nu worden de typische Portugese druivenrassen, zoals Trincadeira en Aragonese, gecombineerd met internationale soorten als Alicante Bouchet en Cabernet Sauvignon voor de productie van moderne wijnen. Niettemin blijven ze uniek herkenbaar als Portugees.

Op wijngebied is Portugal een fascinerend land. Lange tijd is het afgezonderd geweest van de Europese wijnmarkt, maar nu bloeit het langzaam op, met een weelde aan unieke druivenrassen en wijnen uit een veelheid aan verschillende terroirs. Organic Wine Concept werkt al sinds het begin met dit huis in het zuiden, de zeer warme en droge Alentejo. Wijnen uit dit gebied zijn krachtig en hebben rijpe aroma’s. Witte wijn wordt er nauwelijks gemaakt. Van wijndomein Quinta da Amoreira da Torre, eigendom van de firma Calha do Grou, selecteerden wij drie typische Alentejo-wijnen, van eenvoudig zonder houtrijping tot complex en stevig houtgerijpt. U kunt zo op alle prijsniveaus kennismaken met Portugal en haar unieke wijnen.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN