aardbei-fruitbeleg, 225g, De Nieuwe Band

aardbei-fruitbeleg, 225g, De Nieuwe Band
3.45
InStock
Aantal


Ingrediënten

Aardbeien* (70%), agavediksap*, citroensap* (uit concentraat), vlierbessensap* (uit concentraat) en geleermiddel: appelpectine. * Van biologische herkomst. Land van herkomst (ingrediënten): divers

Fruitbeleg van De Nieuwe Band

Toen we in 2012 op zoek gingen naar een producent voor ons fruitbeleg, waren er veel aanbieders waar we mee zouden kunnen samen werken. Toch was het niet moeilijk om een producent te kiezen die volledig bij ons past: onze keuze viel al snel op het Duitse Zwergenwiese. Dit pioniersbedrijf kiest namelijk vol overtuiging voor biologisch en sociaal én maken overheerlijk fruitbeleg met maar liefst 70% fruit.

Zwergenwiese (Duits voor kabouterweide) is een familiebedrijf in het glooiende landschap van Schleswig Holstein, vlak bij de grens met Denemarken. Bijna vijfendertig jaar geleden startte Susanne Schöning hier een biologische boerderij. Voor familie en vrienden maakte ze van de geteelde gewassen spreads en fruitbeleg, die op een gegeven moment zo populair werden dat ze ook in een natuurvoedingswinkel terecht kwamen. De vraag groeide en zo ontstond Zwergenwiese, een bedrijf dat fruitbeleg en spreads maakt voor heel Duitsland en sinds 2003 ook voor Nederland.

Fruit uit de regio

Zwergenwiese kiest al sinds de start in 1979 heel bewust voor biologische landbouw en werkt zoveel mogelijk met boeren uit de regio. Op die manier blijft het aantal voedselkilometers beperkt, hebben ze persoonlijk contact met de boeren en wordt het fruit zo vers mogelijk verwerkt.

Susanne Schöning van Zwergenwiese (hieronder op de foto): ''"Een bewuste en liefdevolle omgang met jezelf, respect voor je medemens, dieren, planten en de aarde. Ik weet dat het veel gebruikte woorden zijn, maar toch geven ze ons bij Zwergenwiese richting voor ons dagelijkse handelen."''

Eerlijke prijzen

Zwergenwiese maakt zoveel mogelijk vaste afspraken met de boeren waar ze mee samenwerken. Op die manier hebben de boeren een afzetgarantie en weten ze waar ze aan toe zijn. Veel boeren zijn door die zekerheid grotere oppervlakten kleinfruit gaan verbouwen en dat is voor Zwergenwiese positief omdat ze zo grotere volumes kunnen afnemen, wat kostenbesparend werkt. De prijzen die Zwergenwiese betaalt aan de boeren waar ze mee samenwerken, zijn wat lager dan wanneer de boer het fruit rechtstreeks aan de consument zou verkopen op de markt. Maar de prijzen zijn hoger dan de prijzen die de boer zou krijgen als hij zijn fruit aan groothandels in fruit verkoopt.

Kleinfruit plukken is nogal arbeidsintensief en daar moeten dan ook veel medewerkers voor aangetrokken worden. Daarom werken de boeren met seizoensarbeiders tijdens de pluk. Omdat de meeste Duitsers dit werk niet willen doen, zijn de seizoensarbeiders mensen uit Polen, Roemenië en Bulgarije. Om te garanderen dat deze arbeiders niet onderbetaald worden, heeft Zwergenwiese in haar contracten met de boeren opgenomen dat alle arbeiders een minimumloon moeten ontvangen van 8 tot 10 euro per uur. Tijdens hun bezoeken aan de boeren, controleert Zwergenwiese hier ook op.


Hof Grossholz: grondwerk met paarden

Een bijzonder voorbeeld van een van de acht aardbeien-boeren waar Zwergenwiese mee samenwerkt, is Hof Grosholz van Ilona en Gert Boll. Allard ten Dam, mede-oprichter van De Nieuwe Band en verantwoordelijk voor de inkoop van grondstoffen, ging deze zomer bij hen op bezoek om het bedrijf te bekijken.

Allard: ''"Hof Grossholz ligt op een kleine 30 kilometer van waar Zwergenwiese zich bevindt. Ze zijn vijftien jaar geleden met vijf hectare begonnen. Tot hun eigen verrassing ging het zo goed dat ze nu 35 hectare verbouwen waarop ze zo’n 40 soorten groente telen, deels in de volle grond en deels in kassen."''

Heel bijzonder aan Hof Grossholz is dat al al het grondwerk gedaan wordt met zeven paarden die Ilona en Gert zelf hebben getraind. Allard: ''"Ilona vertelde me dat ze graag met paarden werken en het ook een fantastisch mooie grond oplevert. Het voorkomt dat de bodem verdicht wordt, omdat er geen zware machines overheen rijden. Ik heb een tijd met grote fascinatie staan kijken hoe paard en menner samenwerken en het paard feilloos zijn hoeven in de smalle rijen tussen de plantjes zet. Prachtig om te zien!”

fruitbeleg van De Nieuwe Band

Heerlijk fruitbeleg met 70% fruit

Het fruit dat Zwergenwiese tot fruitbeleg verwerkt, wordt altijd dezelfde dag weggebracht, schoongemaakt en kort “schokgevroren” (in korte tijd zo snel mogelijk bevriezen waardoor de celstructuur zoveel mogelijk blijft behouden). Daarna wordt het opgeslagen totdat Zwergenwiese het fruit gaat gebruiken. Zwergenwiese werkt zo puur mogelijk en stopt maar liefst 70% fruit in het beleg. Door steeds kleine hoeveelheden fruit te verwerken, kan de bereidingstemperatuur relatief laag blijven. Ook is de verwerkingstijd kort, waardoor de natuurlijke vruchtensmaak en het aroma zo goed mogelijk behouden blijven. Acht heerlijke soorten zijn er: aardbeien, bosvruchten, zure kersen, pruimen, zwarte bes, aardbei-rabarber, abrikozen en frambozen. Geniet ervan!

Voedingswaarde gem. per 100gram

Energie

480

kiloJoules

113

kcal

Vet

0,3

gram

- waarvan verzadigde vetzuren

0,1

gram

Koolhydraten

26

gram

- waarvan suikers

26

gram

Voedingsvezels

2,1

gram

Eiwit

0,6

gram

Zout

0,07

gram

Allergenen-informatie

De vermeldde ingrediënten, voedingswaarde en allergenen worden overgenomen uit de door producenten aangeleverde informatie. Wij vragen aan producenten om ons te voorzien van de meest actuele informatie. Deze informatie nemen wij vervolgens met de grootst mogelijke zorg over. Toch kan het gebeuren dat de gegevens op onze site anders zijn dan op de verpakking van het product staat. Daarom raden wij je aan om voor aanschaf van het product altijd eerst het etiket te raadplegen.
Typefouten en fouten door technische onvolkomenheden op De Nieuwe Band-site zijn voorbehouden. De Nieuwe Band kan niet aansprakelijk gehouden worden voor eventuele onjuistheden. Voor klachten, opmerkingen of bij signalering van fouten kun je ons mailen. Je kunt ook bellen met onze kwaliteitsafdeling als je vragen hebt over de ingrediënten van onze producten: 0594-645353.

Gluten

Nee

Amandelen

Nee

Tarwe

Nee

Hazelnoten

Nee

Rogge

Nee

Walnoten

Nee

Gerst

Nee

Cashewnoten

Nee

Haver

Nee

Pecannoten

Nee

Spelt

Nee

Paranoten

Nee

Kamut

Nee

Pistachenoten

Nee

Schaaldieren

Nee

Macademianoten

Nee

Ei

Nee

Selderij

Nee

Vis

Nee

Mosterd

Nee

Aardnoten (pinda)

Nee

Sesam

Nee

Soja

Nee

Sulfiet

Nee

Sojalecithine

Nee

Lupine

Nee

Melk

Nee

Weekdieren

Nee

Noten

Nee

Informatie, uitleg en links betreffende allergenen-informatie.

Oorspronkelijke tekst: http://www.nieuweband.nl.


Terug naar overzicht


Schrijf een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN