Eerlijk over eten: appels

Eerlijk over eten: appels

Eerlijk over eten: appels

Eerlijke over eten: appels

Appels zijn gezond. Ze bevatten naast suikers veel voedingsvezels, pectine en cellulose. Pectine absorbeert waterachtige substanties in het lichaam. Een aantal stoffen in het vruchtvlees en in de schil kunnen het lichaam helpen zuiveren van zware metalen (lood en kwik) en van radioactieve deeltjes. Appel verstevigt ook het immuniteitssysteem, het zuivert lever en gal, en het is een natuurlijk constipatiemiddel.


Onze appels, winkelappels en biodiversiteit
Gewone appel
Onze appels


De appels van Hekkert, Haverkamp en Oosterwaarde zijn vers geplukt niet behandeld met middelen. Je ziet dit terug in dat de appels hun natuurlijke kleur hebben, met hier en daar een onschuldig "roest"-plekje. Je weet dan zeker dat je een goeie appel hebt.

Winkelappels

De appels die je in de winkel vindt worden behandeld met verschillende gewassenbeschermingsmiddelen. Deze worden gebruikt om tijdens de groei ziekten tegen te gaan, insecten te weren en voor langere houdbaarheid.

Voor biologische appels zijn hiervoor alleen gecertificeerde natuurlijke middelen toegestaan. shiney appelOm insecten en ziekten te weren worden onder andere stoffen ingezet die van nature in appels zitten als afweerstof tegen belagers, maar soms ook koper.

Voor gangbare appels worden chemische bestrijdingsmiddelen ingezet om insecten te bestrijden en om de appels langer houdbaar te maken. Beide zien er in de winkel fantastisch glanzend uit.


Biodiversiteit

biodivers landschapHet verschil hiertussen zit naar onze mening voornamelijk in de impact op de biodiversiteit. Het gaat namelijk niet alleen om appels, maar om de alle groenten en fruit die geproduceerd worden met schadelijke middelen. Wereldwijd bevinden wij ons in een enorme biodiversiteitscrisis. 75% van de insecten is in korte tijd verdwenen. Dit heeft enorme gevolgen voor de natuur, maar ook voor onze voedselvoorziening. Veel planten zijn namelijk voor hun voortbestaan afhankelijk van de bestuiving door insecten. Door te kiezen voor biologisch ondersteun je een meer natuurlijke manier van landbouw waardoor biodiversiteit meer ruimte krijgt.

Je vind ons natuurlijke fruit hier in onze webwinkel.

 

reacties op “Eerlijk over eten: appels

Geen reacties

Plaats een reactie

Ontdek het geheim van eten uit de buurt.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met de laatste aanbiedingen, nieuws van het land en achtergrondinformatie.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN