Vergel witte wijn, 750ml, Bodega de Pinoso

0 Beoordelingen
Vergel witte wijn, 750ml, Bodega de Pinoso
8,49
Variatie: Vergel witte wijn, 750ml, Bodega de Pinoso
Vergel witte wijn, 750ml, Bodega de Pinoso
Chardonnay, witte wijn, 750ml, Montanar
Vermador rode wijn, 3ltr, Bodega De Pinoso

Productomschrijving

Een prachtige Spaanse witte wijn uit Valencia van monastrelldruiven. De diepgewortelde oude stokken van de Airen zorgen voor een verrassende mineraliteit waardoor het lijkt of de wijn wat houtrijping heeft meegekregen. Een unieke wijn waaraan heel wat jaren experimenteren ten grondslag liggen.

Proef en ruik in het begin veel citrusfruit, wat grapefruit, zuiver, lengte. Mineraliteit, ziltig, iets romig en met body. Spannende wijn!

Druivenrassen: Sauvignon Blanc, Airen.

Ingrediënten: Druiven*. * Van biologische herkomst Land van herkomst (ingrediënten): Spanje

La Bodega de Pinoso: wijn met een mediterrane ziel
La Bodega de Pinoso werd in 1932 als coøperatie opgericht in het dorpje Pinoso, 50 km ten westen van Alicante. Er zijn 300 boeren bij de coøperatie aangesloten en 50% van de wijnproductie is biologisch. De Bodega stimuleert haar leden om om te schakelen naar biologisch en organiseert daarom o.a. bijeenkomsten over biologische landbouw. Hun streven is om uiteindelijk 100% biologisch te werken.

Intensieve begeleiding van de wijnboeren
De boeren die aangesloten zijn bij de coøperatie worden intensief door het team begeleidt. Zo worden er monsters van de druiven naar het laboratorium gehaald om de rijpheid te onderzoeken en te bekijken wat de beste tijd is om de druiven te plukken.

Mediterrane ziel
De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van druiven die mooie wijnen opleveren. De wijnen hebben, zoals men dat in Spanje zegt, een "mediterrane ziel". Dit komt onder meer door het gebruik van inheemse gisten en -druivenrassen. De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van bijvoorbeeld de druivensoort monastrell. De Bodega combineert moderne en traditionele technieken waardoor ze onder meer met lage sulfietgehaltes kunnen werken. Het resultaat: mooie wijnen die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen!

Biologische wijn: wijn met zorg en aandacht
Een aantal jaren geleden was biologische wijn nog een zeldzaamheid, waar je naar moest zoeken. Tegenwoordig zie je overal de meest heerlijke biologische wijnen en ook steeds meer verschillende soorten. In restaurants, supermarkten en natuurlijk vooral in de natuurvoedingswinkels waar ze een veelzijdig en compleet aanbod hebben.Maar wat is er eigenlijk zo bijzonder aan biologische wijn? Wat maakt het anders dan wijn die op een niet-biologische manier gemaakt is en voor welke wijnboeren kiest De Nieuwe Band? We vertellen het je graag en geven je direct wat wijn-tips om een aantal van deze heerlijke wijnen te proberen.

Biologische wijn - samenwerking met de natuur
De wijnboeren waar De Nieuwe Band mee samenwerkt, willen niet alleen een biologische, maar vooral ook een hele lékkere wijn maken. En dat is nog niet zo eenvoudig. Het maken van wijn is een intensief en complex proces wat veel zorg en aandacht vraagt. Bij biologische wijn is dat proces nog intensiever. Een echte uitdaging dus voor elke biologische wijnboer, die daar dan ook elke dag met hart en ziel mee bezig is.In de niet-biologische wijnwereld mogen chemische hulpmiddelen gebruikt worden voor het telen van de druiven en voor het maken van de wijn. Biologische wijn daarentegen wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven. Druiven die met aandacht en zorg voor de natuur zijn geteeld. Zonder het gebruik van kunstmest, het gebruik van gen-technologie en chemische bestrijdingsmiddelen. Er wordt in de biologische wijnbouw zorgvuldig gewerkt met de druiven zelf, met de samenstelling van de grond en met de elementen. Elke fles biologische wijn is dus het resultaat van een intensieve samenwerking met de natuur!

Biologische wijn - vol van smaak
De unieke eigenschappen van wijn worden voor een groot deel bepaald door de grondsoort, het druivenras, de ligging van de wijngaard en de vitaliteit van de wijnstok. Biologische wijnboeren plukken meestal heel doelmatig met de hand en kunnen daarmee een eerste kwaliteitsselectie maken.Omdat er geen kunstmest gebruikt wordt, reiken de wortels van de plant dieper in de grond en heeft de wijnstok toegang tot andere voedingstoffen die de smaak van de druif en daarmee de smaak van de wijn beïnvloeden. Bij het maken van de wijn wordt gebruik gemaakt van de gisten die van nature aanwezig zijn op de druivenschil. Het natuurlijke gistingsproces dat hierdoor ontstaat, beïnvloedt de uiteindelijke smaak. Door deze natuurlijke manier van werken kun je letterlijk de bodem en de lucht van de streek in de wijn proeven!

Biologische wijn - arm aan sulfiet
Het is niet zo, dat er bij het maken van biologische wijn helemaal geen sulfiet wordt gebruikt. Sulfiet komt ten eerste vaak van nature in wijn voor en is bovendien een moeilijk te vervangen middel dat wijn bewaarbaar maakt en verzuring tegenhoudt, iets waar vooral jonge wijnen erg gevoelig voor zijn. Het is dus moeilijk om goede en houdbare wijn te maken, zonder ook maar een beetje sulfiet te gebruiken. De toegestane hoeveelheden sulfiet in biologische wijn is gelukkig maar een fractie van de EG-norm voor gangbare, niet-biologische wijnen.De laatste jaren zijn er steeds meer biologische wijnmakers die het toch ook lukt om goede wijnen te maken die helemaal zonder sulfiet zijn. Probeer bijvoorbeeld eens de "No-sulphur"-wijnen van het Italiaanse Pizzolato of van het Zuid-Afrikaanse Stellar Organics

La Bodega de Pinoso
We hebben zo´n 80 wijnen in ons assortiment. Probeer bijvoorbeeld eens de Spaanse wijnen van La Bodega de Pinoso. Deze coøperatie werd in 1932 opgericht in het dorpje Pinoso, zon 50 km ten westen van Alicante. Er zijn 300 boeren bij deze coøperatie aangesloten en 50% van de wijnproductie is ondertussen biologisch. De Bodega stimuleert haar leden om te schakelen naar biologisch en organiseert daarom o.a. bijeenkomsten over biologische landbouw. De Bodega wordt geleid door een team van jonge, enthousiaste wijnmakers. Hun streven is om uiteindelijk 100% biologisch te werken.De Nieuwe Band werkt graag met deze enthousiaste mensen samen en we hebben ondertussen een serie van ruim tien soorten biologische wijnen van La Bodega de Pinoso.De wijnen van deze bodega hebben, zoals men dat in Spanje zegt, een "“mediterrane ziel". Dit komt onder meer door het gebruik van inheemse gisten en druivenrassen. De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van bijvoorbeeld de druivensoort monastrell.Ze combineren moderne en traditionele technieken waardoor ze onder meer met lage sulfietgehaltes kunnen werken. Het resultaat: mooie wijnen die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen!Lees alles over La Bodega de Pinoso (én bekijk het filmpje) bij onze producentenportretten.

Allergenen-informatie
Gluten Nee Amandelen Nee Tarwe Nee Hazelnoten Nee Rogge Nee Walnoten Nee Gerst Nee Cashewnoten Nee Haver Nee Pecannoten Nee Spelt Nee Paranoten Nee Kamut Nee Pistachenoten Nee Schaaldieren Nee Macademianoten Nee Ei Nee Selderij Nee Vis Nee Mosterd Nee Aardnoten (pinda) Nee Sesam Nee Soja Nee Sulfiet Ja Sojalecithine Nee Lupine Nee Melk Nee Weekdieren Nee Noten Nee Informatie, uitleg en links betreffende allergenen-informatie.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8437003095368

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Vergel witte wijn, 750ml, Bodega de Pinoso
Laat een review achter
Versturen