Varkens speklap, ongeveer 160gr / prijs per kg, Lebon

0 Beoordelingen
Varkens speklap, ongeveer 160gr / prijs per kg, Lebon
28,95
Variatie: Varkens speklap, ongeveer 160gr / prijs per kg, Lebon
Varkens speklap, ongeveer 160gr / prijs per kg, Lebon
Varken-schouderkarbonade, ongeveer 275gr / gewicht per kg, Lebon
Varkens slavink, 200gr, Lebon
Varken-spareribs gegaard, ongeveer 325gr / prijs per kg, Lebon
Varkenshaas, ongeveer 240gr / prijs per kg, Lebon
Gemarineerde procureur à la minute, ongeveer 160gr / prijs per kg, Lebon

Productomschrijving

Verhit een vloeibaar bak- en braadproduct in een koekenpan op hoog vuur. Vlees kruiden naar smaak. Wanneer de vetstof begint te kleuren de speklap toevoegen en op hoog vuur in 6-8 min. per kant om en om knapperig en gaar bakken. Uit de pan enkele min. laten rusten voor aansnijden.

Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten

  • Pinda- en notenvrijPinda- en notenvrij
  • GlutenvrijGlutenvrij
  • Melk- en lactosevrijMelk- en lactosevrij
  • SojavrijSojavrij
  • EivrijEivrij
  • MosterdvrijMosterdvrij
  • LupinevrijLupinevrij
  • WeekdiervrijWeekdiervrij
  • SelderijvrijSelderijvrij
  • VisvrijVisvrij
  • SulfietvrijSulfietvrij
  • SchaaldiervrijSchaaldiervrij
  • SesamvrijSesamvrij

Ingrediënten

Varkensvlees*. *=Biologisch

Voedingswaarden

Energie 320 kcal (1325 kJ)
Vet 28.2 gram
Vet verzadigd 10.7 gram
Eiwit 16.5 gram
Zout 0.2 gram

Keurmerk

EU-BIO EU-BIO

Biologisch vlees, zoals het altijd al is bedoeld

Maak kennis met het vleesmerk Lebon: van begin tot eind krijgt iedereen het goede en tegen een eerlijke prijs. Achter elk soort vlees staat slechts een handjevol boeren. Met die directe link realiseren wij biologisch vlees, zoals het altijd al is bedoeld. 

Omdat wij het belangrijk vinden om te weten waar vlees vandaan komt, is onze vleesketen compleet veranderd. We werken aan een transparant samenwerkingsmodel met slechts een aantal veehouders die we we waar mogelijk in verbinding brengen met omliggende telers. Zo weten wij precies welk dier bij welke boer op welke manier is grootgebracht. En dat is uniek!

Kwaliteitsvlees

Kwaliteit staat voorop. Er wordt gewerkt met de allerbeste rassen en door de goede balans tussen voer, leeftijd en vrijheid levert dat het beste vlees. Er zijn luxe rundvleesproducten toegevoegd, zoals kogelbiefstuk, bavette en côte de boeuf. Daarnaast worden er ook bewerkte varkensproducten toegevoegd, waaronder gepaneerde varkensschnitzel en gemarineerde speklappen. Door deze uitbreiding van het assortiment, kan u uw klanten laten genieten van het eerlijkste kwaliteitsvlees. 

De boeren van Lebon

Maak kennis met de boeren achter Lebon! Bijna al het vlees komt van deze 3 boeren. 100% van het varkensvlees komt van Henny van de Ven. Het lamsvlees komt voornamelijk van Frank O'Brien en het rundvlees voornamelijk van Jérôme Danneels. Door de transparante en eerlijke keten kunnen wij 100% traceren waar alles vandaan komt. 

Varkensveehoudster Henny

In de Brabantse Peel verzorgt boerin Henny van de Ven onze varkens. Zoon Geert is met zijn zorgboerderij onderdeel van het familiebedrijf. Zijn cliënten zijn hulpboer bij het verzorgen van de varkens, kippen, geiten en konijnen die hier rondlopen. 

Henny: "Al ruim 10 jaar ben ik boerin. De zelfstandigheid, het werken met dieren en in de natuur zijn is wat me het meest aanspreekt. Vanaf het begin voelde ik al dat een biologisch bedrijf meer bij mij paste, omdat de dieren dan vele malen gezonder zijn en prettiger oud worden. En mijn gedachtegang werd bevestigd: sinds enkele jaren is mijn bedrijf 100% antibioticavrij en KIWA-gecertificeerd."

Als de biggen 3 maanden oud zijn, komen ze van een opfokboerderij naar het bedrijf van Henny. De circa 1.200 varkens hebben het goed bij haar: ze kunnen 24/7 vrij uitlopen naar buiten en binnen hebben ze een fijne strooiselstal. De stal is zo ingericht dat er een speelruimte, een eetruime en een mestruimte is. Op deze manier wordt de stal netjes, droog en schoon gehouden.

Het voer van de varkens bestaat uit bio-mengvoer wat afkomstig is uit regionale grondstoffen. Als bijproducten krijgen ze biologische appels, peren en ander fruit, afkomstig van nabijgelegen fruittelers. Bijvoorbeeld van onze fruitteler Harrie! Dit fruit is helaas onverkoopbaar omdat er bijvoorbeeld plekjes opzitten, maar er is niets mis mee. Hiermee helpt het bedrijf ook voedselverspilling te verminderen. 

Biologische werkwijze, werken met zorgcliënten, voedselverspilling verminderen: redenen genoeg om dit bedrijf als uniek totaalplaatje te bestempelen. Toch heeft Henny nog genoeg wensen: "Wij zijn altijd op zoek naar een manier om het bedrijf te verduurzamen, bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen. En het spreekt mij enorm aan om toe te werken naar een circulaire keten." Henny kan ook enorm genieten van het hier en nu en van wat ze al heeft opgebouwd. "De bedrijfsvoering is op orde en we hebben rustige varkens die goed overweg kunnen met mensen en een gezond, fijn leven leiden. Ja, dat geeft een voldaan gevoel."

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Varkens speklap, ongeveer 160gr / prijs per kg, Lebon
Laat een review achter
Versturen