Hollandse Nieuwe haring, 2stuks, Fish and More

0 Beoordelingen
Hollandse Nieuwe haring, 2stuks, Fish and More
5,79
Variatie: Hollandse Nieuwe haring, 2stuks, Fish and More
Hollandse Nieuwe haring, 2stuks, Fish and More
Gerookte haringfilet 180gr, Maasland Aquacultuur

Productomschrijving

Onze haring is afkomstig van Fish and More, het eerste Nederlandse merk voor biologische vis, schaal- en schelpdieren met alle keurmerken voor duurzaamheid. Eigenaar Jurgen van Bakel draagt veel zorg over zijn visvangst, waardoor een hoge kwaliteit en een heerlijke smaak gegarandeerd zijn. De haring is heerlijk om met flink wat uitjes zoals o, zo, bekend boven het hoofd hangend te eten, maar gebruik deze fijne vette vis ook eens in een salade of ander gerecht. Laat de haring voor gebruik even op kamertemperatuur komen, dan komt het natuurlijke vet los en wordt de vis heerlijk mals. Het haringseizoen duurt niet lang, dus geniet nu het nog kan!

Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten

  • Pinda- en notenvrijPinda- en notenvrij
  • GlutenvrijGlutenvrij
  • Melk- en lactosevrijMelk- en lactosevrij
  • SojavrijSojavrij
  • EivrijEivrij
  • MosterdvrijMosterdvrij
  • LupinevrijLupinevrij
  • WeekdiervrijWeekdiervrij
  • SelderijvrijSelderijvrij
  • SulfietvrijSulfietvrij
  • SchaaldiervrijSchaaldiervrij
  • SesamvrijSesamvrij

Ingrediënten

HARING* (Handmatig schoongemaakt), * = MSC (Keurmerk voor duurzame VISserij)

Voedingswaarden

Energie 216 kcal (906 kJ)
Vet 9.7 gram
Vet verzadigd 2.4 gram
Koolhydraten 0 gram
Suikers 0 gram
Voedingsvezel 0 gram
Eiwit 19 gram
Zout 6 gram

Keurmerk

MSC MSC

Elk jaar doorloopt de haring dezelfde cyclus. In de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint de haring te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water. Onder gunstige omstandigheden kan een haring zich in het voorjaar elke dag 2 procent vetter eten. Een kwart van zijn gewicht kan uiteindelijk uit vet bestaan. In mei, als de haring een vetpercentage van minimaal 16 procent heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Die duurt doorgaans tot juli. Haring mag Hollandse Nieuwe heten als hij minimaal 16 procent vet bevat en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten is. Er bestaan smaakverschillen bij de Hollandse Nieuwe, diverse factoren zijn van invloed op het uiteindelijke product: het vetgehalte, zorgvuldigheid van kaken, de sterkte van de pekel en de rijping. Ook over de grootte van de haring bestaan voorkeuren. De Amsterdammer prefereert in het algemeen een malse, goed doorrijpte, wat grotere haring. De haring wordt in stukjes gesneden en in veel gevallen gegeten met gesnipperde ui en schijfjes augurk. In Rotterdam en omgeving is een kleinere, licht gezouten haring geliefd. Zo heeft iedere streek in Nederland eigen voorkeuren. De Nederlandse haringvangst is MSC gecertificeerd. MSC staat voor Marine Stewardship Council. Waar zorgt de MSC voor? ? Een duurzame visstand: Er wordt niet te veel gevist, zodat het haringbestand goed op peil blijft. ? Een gezond ecosysteem: de haringvangst heeft minimale effecten op het omringende zeeleven. ? Effectief en verantwoord management van de visserij. Afspraken worden nageleefd en er wordt goed samengewerkt. Ook Fish and More is MSC gecertificeerd, u kunt dus verantwoord genieten van onze overheerlijke haring. Maatjesharing of Hollandse Nieuwe? Het verschil tussen de twee ligt in de periode van consumptie. Na september mag de term Hollandse Nieuwe niet meer gebruikt worden en heet dezelfde haring dus ‘maatjesharing’. Deze naam komt van de vroegere benaming maagdelijke haring’, omdat deze haring nog geen hom of kuit bevat. De woorden ‘maagdelijke’ en ‘haring’ zijn verbasterd tot het woord ‘maatjesharing’. De Haring van Fish and more wordt met de hand gefileerd.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8717438770956

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Hollandse Nieuwe haring, 2stuks, Fish and More
Laat een review achter
Versturen