Chocoladereep, vegan, melk, Sierra Leone, 40pr, 80gr, Chocolate Makers

0 Beoordelingen
Chocoladereep, vegan, melk, Sierra Leone, 40pr,  80gr, Chocolate Makers
4,09
Variatie: Chocoladereep, vegan, melk, Sierra Leone, 40pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, vegan, melk, Sierra Leone, 40pr,  80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Tres Hombres, melk, 40pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Tres Hombres, puur, 75pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Gorilla, puur 68pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Gorilla bar, extra puur, 92pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Brazil, puur 70pr, met zeezout, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, vegan, Brazil , melk 48pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Tres Hombres puur, 100pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Tres Hombres, melk, 52pr, koffie-cacaonibs, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, glutenvrij, puur liefde, 65pr cacao, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Brazil, hazelnoot, 65pr,  80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, puur, Sierra Leone, 85pr,  80gr, Chocolate Makers

Productomschrijving

 

Ingrediënten
cacaomassa** (47%)
rietsuiker** (30%)
HAZELNOTEN* (15%)
cacaoboter*
emulgator* (raapzaadlecithine). Ten minste 65% cacaobestanddelen.
* van biologische herkomst

Voedingswaarden
Energie:
2453KJ / 589Kcal
Koolhydraten:
3,4g
Suikers:
29,7g
Eiwit:
8,2g
Zout:
0,1g
Verzadigd vet:
21,4g
Onverzadigd vet:
23,0g

Allergenen
Gluten:
Nee
Schaaldieren:
Nee
Ei:
Nee
Vis:
Nee
Pinda:
Nee
Soja:
Nee
Melk:
Mogelijk
Noten:
Ja
Selderij:
Nee
Mosterd:
Nee
Sesam:
Nee
Sulfiet:
Nee
Lupine:
Nee
Weekdieren:
Nee


Over Chocolat Makers

Tien jaar geleden zijn Enver en Rodney begonnen chocola te maken. Sindsdien is er veel gebeurd en onze chocola is inmiddels een begrip voor liefhebbers van heerlijke en duurzame producten. Sinds 2019 produceren wij solar-powered en emissie-vrij in onze fabriek in de Amsterdamse cacaohaven. Onze fabriek is een levendige plek. Het ruikt hier niet alleen altijd naar chocola, er gebeurt hier veel meer. Eén keer per jaar komt het zeilschip Tres Hombres onze cacao brengen, twee keer per jaar komen honderden fietsers vanuit Duitsland onze chocola ophalen en zijn er voortdurend rondleidingen waar we jou graag meer over onze idealen en duurzame werkwijze vertellen.

Wij willen de heerlijkste chocola maken – bij ons draait echt alles om smaak! En wij geloven dat genot nooit ten koste van mens of natuur mag gaan. Wij zijn ondernemers, en we ondernemen heel bewust. En wat blijkt? Onze sterke idealen dragen juist bij aan een betere smaak.
Pure biologische ingrediënten, goed betaalde boeren die de tijd kunnen nemen voor het oogsten, drogen en fermenteren, je proeft het allemaal!

Sierra Leone

In Sierra Leone werken wij samen met Village Hope. Village Hope werkt aan het terugdringen van armoede in de landelijke gebieden van Sierra Leone doormiddel van het creëren van opgeleide boeren die biologische producten van hoge kwaliteit aanbouwen en daarmee een vast inkomen verdienen. Samen hebben wij de productie van de eerste superieure kwaliteitscacao uit de regio opgezet. Een regio die tot nu toe bekend stond om lage kwaliteit cacao.

Samen met de boeren hebben we gewerkt aan het bouwen en opzetten van centrale fermentatie en droging, wat voor een enorme kwaliteitsverbetering heeft gezorgd. De genetische achtergrond van de inheemse cacao is Trinitario cacao uit de Caribe, een absolute fine flavour cacao. Wat je nu dankzij de kwaliteits- en processverbeteringen ook echt kan proeven!

De Little Bee Eater die op de verpakking te zien is staat symbool voor het beschermen van de biodiversiteit van de regio die enorm geliefd is bij vogelaars.

We produceren écht duurzaam: op zonne-energie

Het transparante dak van onze fabriek is een heel belangrijk onderdeel van ons productieproces: het levert de (zonne)energie waarmee we onze repen maken. We meten de milieuvoordelen via een solar app: het afgelopen jaar hebben we 35.000 kg CO2 bespaard, dat is de jaarlijkse uitstoot van 7 huishoudens.

Wat doen we nog meer om de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden?

  • Verpakkingen van volledig composteerbaar materiaal.
  • Er gaat geen afval of energie verloren in de fabriek.
  • Fairtransport: een deel van onze chocolade komt met een zeilschip naar Nederland.

Duurzamer kan niet.

Foodlogica en cargo-transport zoals de Schokofahrt: 200 fietsers komen onze chocolade halen om hem in Duitsland naar supermarkten te brengen.

In feite werken we al zo goed als CO2-neutraal.

Maar het is onze ambitie om ook de CO2 footprint in transport en productie terug te brengen naar 0 kg CO2 per geproduceerde kg chocolade. Om de laatste stap te kunnen zetten, onderzoeken we of we ons overschot aan zonne-energie kunnen omzetten in waterstof. Dan hoeft de cacaobrander niet meer op gas te werken.

We zijn op weg naar 100% zero waste

Sterker nog, we zitten al bijna op nul! Dat doen we zo:

  1. De fabriek draait 100% op zonne-energie.
  2. De verpakking van de chocoladerepen kan zo de composthoop op.
  3. Tijdens het productieproces gaat er geen energie of ingrediënt verloren:
  • De cacaodoppen worden verwerkt in Yogi’s cacao thee
  • Uit het cacaogruis dat overblijft persen we de laatste druppel cacaoboter voor in lippenbalsem
  • De machines zijn voor een groot deel tweedehands, opgeknapt of zelf gebouwd.
  • We gebruiken de restwarmte uit de chocoladekamer voor het verwarmen van de fabriek.

Onze ambitie is Zero waste werken in 2025

 

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8720618915320

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Chocoladereep, vegan, melk, Sierra Leone, 40pr, 80gr, Chocolate Makers
Laat een review achter
Versturen