Brie met peper, ongeveer 160gr / prijs per kg, Damse kaasmakerij

0 Beoordelingen
Brie met peper, ongeveer 160gr / prijs per kg, Damse kaasmakerij
32,90
Variatie: Brie met peper, ongeveer 160gr / prijs per kg, Damse kaasmakerij
Brie met peper, ongeveer 160gr / prijs per kg, Damse kaasmakerij
Brie met kruiden, ongeveer 160gr / prijs per kg, Damse kaasmakerij
Brie met truffel, ongeveer 160gr / prijs per kg, Damse kaasmakerij

Productomschrijving

De Damse kaasmakerij is opgericht in 1989 op een eeuwenoude hoeve in Damme, in de polders rond Brugge. Wat eerst begon als een hobby werd een echte passie. De kazen met natuurkorst zijn van begin af aan hun visitekaartje. Deze Damse brie is een zachte witschimmelkaas die wordt bereid uit gepasteuriseerde koemelk en is op smaak gebracht met zwarte peper.

Ingrediënten

Gepasteuriseerde KOEMELK* 97,9%, zeezout, zwarte peper*, knoflookpoeder* 1%, melkzuurbacteriën, dierlijk stremsel, Calciumchloride, Penicilinu Candidum. *= Biologisch

Voedingswaarden

Energie 312 kcal (1290 kJ)
Vet 25.3 gram
Vet verzadigd 18.1 gram
Vet enkelvoudig onverzadigd 0.7 gram
Vet meervoudig onverzadigd 5.7 gram
Koolhydraten 0.9 gram
Suikers 0.2 gram
Voedingsvezel 1.2 gram
Eiwit 19.4 gram
Zout 1.1 gram

Keurmerk

EU-BIO EU-BIO

Over De Damse Kaasmakerij
In deze Kaasmakerij, in het West-Vlaamse Damme, maken Lode Vanhoutte en zijn vrouw Petra al sinds 1989 lekkere biologische kaas.
Petra, Lode en hun zoon - © Lisa Develtere
“Duurzaamheid en respect voor de natuur zijn onze kernwaarden. De keuze voor bio is gegroeid vanuit onze bezorgdheid voor het milieu en onze twijfels bij het gebruik van scheikundige hulpstoffen in de landbouw.” Lode wilde een eerlijk en authentiek product op de markt brengen. “De productie van biokaas gebeurt onder strikte voorwaarden. Een erkend controle-organisme ziet streng toe op de afkomst van de biologische grondstoffen. Kleur- en bewaarstoffen zijn in bio ten strengste verboden.

Het proces
“De soort melk, het seizoen, het productieproces, de gebruikte culturen en rijping zijn factoren die zorgen voor de smaakvorming van kaas. Een goede kaasmaker moet deze zeer goed beheersen en moet ook steeds tijdig kunnen anticiperen op gewijzigde omstandigheden.”
De toekomst
Over de toekomst is Lode duidelijk: het mag nog even zo doorgaan. “Onze drang om te innoveren en passie om te ondernemen geeft ons een grote voldoening. Goede relaties met onze leveranciers en afnemers en een goede sfeer op de werkvloer blijven voor ons even belangrijk in de toekomst! Een deel van de productie gebeurt nog steeds manueel. Doorheen de jaren zijn bepaalde stappen geautomatiseerd zodat we toch wat efficiënter konden werken, maar we hechten nog altijd veel waarde aan het ambacht.”

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Brie met peper, ongeveer 160gr / prijs per kg, Damse kaasmakerij
Laat een review achter
Versturen