Chocoladereep, Brazil, puur 70pr, met zeezout, 80gr, Chocolate Makers

0 Beoordelingen
Chocoladereep, Brazil, puur 70pr, met zeezout, 80gr, Chocolate Makers
4,25
Variatie: Chocoladereep, Brazil, puur 70pr, met zeezout, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Brazil, puur 70pr, met zeezout, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Tres Hombres, melk, 40pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Tres Hombres, puur, 75pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Gorilla, puur 68pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Gorilla bar, extra puur, 92pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, vegan, Brazil , melk 48pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Tres Hombres puur, 100pr, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Tres Hombres, melk, 52pr, koffie-cacaonibs, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, glutenvrij, puur liefde, 65pr cacao, 80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, Brazil, hazelnoot, 65pr,  80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, vegan, melk, Sierra Leone, 40pr,  80gr, Chocolate Makers
Chocoladereep, puur, Sierra Leone, 85pr,  80gr, Chocolate Makers

Productomschrijving

Deze zachte pure chocola met zeezout is gemaakt van cacao van de Cabruca coörperatie in Brazilië, verbouwd in harmonie met de natuur.

Voor onze Demeter gecertificeerde repen werken wij samen met Braziliaanse cacao boeren in de paradijselijke Bahia regio aan de Braziliaanse oostkust. Bahia is een gebied waar de natuur en de regenwouden nog in een prachtige oorspronkelijke staat zijn. Met bomen die soms honderden jaren oud zijn en een biodiversiteit zoals we die nog maar op weinig plekken in de wereld zien.

Op onze Braziliaanse repen staat Demeter. Een logo wat nog niet bij iedereen bekend is, daarom lichten wij het even toe. Biologisch zijn Demeter producten sowieso, maar Demeter certificeert biodynamische boerderijen en producten. Biodynamisch gaat nog een stapje verder dan biologisch. Het is een holistische manier van landbouw waarbij ecosystemen niet ontregeld worden en we niet alleen maar nemen en onttrekken van de grond, maar de grond weer voeden met mest en andere natuurlijke stoffen zodat de bodem nog vele jaren gezond blijft.

De Demeter boeren in de regio zijn aangesloten bij de Cabruca coorperatie. Cabruca is ook de naam van het lokale teeltsysteem waarbij het niet nodig is om het land te ontbossen, omdat de cacaobomen goed groeien in de schaduw van andere inheemse bomen in het Atlantische ecosysteem en samenleven met een grote verscheidenheid aan andere plant- en diersoorten . Deze methode, die al meer dan 200 jaar in de regio wordt toegepast, is een model dat andere agroforestry-systemen over de hele wereld heeft geïnspireerd.

Bij Chocolatemakers werken wij direct samen met één van de Cabruca boerderijen, namelijk de Fazenda Bom Jesus. Opgericht in 1997 door een Zwitser en zijn Braziliaanse vrouw die toen al in de regio woonden. Inmiddels werken er 15 mensen op de farm en worden er onder andere ook palm, guarana, acai en vanille verbouwd.

De holistische aanpak en focus op de gezondheid van de bodem en het ecosysteem betekent dat de cacao onder perfecte omstandigheden groeit. Iets wat in de smaak van de chocolade later absoluut terugkomt. 

Voedingswaarden per 100 GR

Energie: 2282 KJ/545 Kcal. Vet: 38 gr waarvan verzadigde vetzuren 25 gr. Koolhydraten: 43 gr waarvan suiker 25 gr. Eiwitten: 7.5 gr. Zout: 0.31 gr.

Ingrediënten

Cacaomassa** (67%), rietsuiker** (30%), cacaoboter*, zeezout (0,3%). Ten minste 70% cacaobestanddelen.

Allergenen

Aardnoten
niet aanwezig
Ei
niet aanwezig
Gluten
niet aanwezig
Lactose
kan sporen bevatten
Lupine
niet aanwezig
Mosterd
niet aanwezig
Noten
kan sporen bevatten
Schaaldieren
niet aanwezig
Selderij
niet aanwezig
Sesam
niet aanwezig
Soja
niet aanwezig
Vis
niet aanwezig
Weekdieren
niet aanwezig
Zwaveldioxide / sulfieten
niet aanwezig

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8719324515900

Beoordelingen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Chocoladereep, Brazil, puur 70pr, met zeezout, 80gr, Chocolate Makers
Laat een review achter
Versturen