Chocoladereep, Brazil, vegan, caramel 30pr, 80gr, Chocolate Makers

0 Beoordelingen
Chocoladereep, Brazil, vegan, caramel 30pr,  80gr, Chocolate Makers
4,25
Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Neem contact op

Productomschrijving

Heerlijke vegan chocolade met stukjes karamel met cacao van de Cabruca coöperatie in Brazilië. Biodynamisch verbouwd.

  • 100% Glutenvrij
  • Op zonne-energie geproduceerd
  • Vegan
  • 100% Bio chocolade
  • Zero waste & plastic vrij

Ingrediënten
C
acaomassa** (30%), rietsuiker**(26%), haverdrankpoeder*, cacaoboter*, karamelstukjes** (11%) (rietsuiker**, kokosolie), havervezel*, emulgator* (raapzaadlecithine). Cacao: minimaal 47%.  *Biologische teelt. ** Demeter (66%) Kan melk en sporen van noten bevatten. 

Voedingswaarden per 100 gram

Energie kcal 516
Energie kJ 2244
Vet 31.7
Waarvan verzadigd 18.4
Koolhydraten 53.6
Waarvan suiker 35.9
Vezels 7.3
Eiwitten 5.1
Zout 0.2
 
De reep weegt 80 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.
Deze chocolade is een versproduct. De reep is 12 maanden houdbaar maar wij adviseren de reep binnen 3 maanden op te eten. KOEL en DROOG bewaren!

Over Chocolat Makers
Onze vegan ‘melk’-chocola met cacao van de Cabruca coörperatie in Brazilië, verbouwd in harmonie met de natuur. Heerlijk romige smaak dankzij rijstdrank en havervezels.

Voor onze Demeter gecertificeerde repen werken wij samen met Braziliaanse cacao boeren in de paradijselijke Bahia regio aan de Braziliaanse oostkust. Bahia is een gebied waar de natuur en de regenwouden nog in een prachtige oorspronkelijke staat zijn. Met bomen die soms honderden jaren oud zijn en een biodiversiteit zoals we die nog maar op weinig plekken in de wereld zien.

Op onze Braziliaanse repen staat Demeter. Een logo wat nog niet bij iedereen bekend is, daarom lichten wij het even toe. Biologisch zijn Demeter producten sowieso, maar Demeter certificeert biodynamische boerderijen en producten. Biodynamisch gaat nog een stapje verder dan biologisch. Het is een holistische manier van landbouw waarbij ecosystemen niet ontregeld worden en we niet alleen maar nemen en onttrekken van de grond, maar de grond weer voeden met mest en andere natuurlijke stoffen zodat de bodem nog vele jaren gezond blijft.

De Demeter boeren in de regio zijn aangesloten bij de Cabruca coorperatie. Cabruca is ook de naam van het lokale teeltsysteem waarbij het niet nodig is om het land te ontbossen, omdat de cacaobomen goed groeien in de schaduw van andere inheemse bomen in het Atlantische ecosysteem en samenleven met een grote verscheidenheid aan andere plant- en diersoorten . Deze methode, die al meer dan 200 jaar in de regio wordt toegepast, is een model dat andere agroforestry-systemen over de hele wereld heeft geïnspireerd.

Bij Chocolatemakers werken wij direct samen met één van de Cabruca boerderijen, namelijk de Fazenda Bom Jesus. Opgericht in 1997 door een Zwitser en zijn Braziliaanse vrouw die toen al in de regio woonden. Inmiddels werken er 15 mensen op de farm en worden er onder andere ook palm, guarana, acai en vanille verbouwd.

De holistische aanpak en focus op de gezondheid van de bodem en het ecosysteem betekent dat de cacao onder perfecte omstandigheden groeit. Iets wat in de smaak van de chocolade later absoluut terugkomt.

Sluiten
Bekijk volledige omschrijving

EAN: 8720618915306

Beoordelingen

Review toevoegen

Neem contact op

Contact opnemen

Via onderstaande opties kun je contact met ons opnemen en je vraag stellen.

info@goudenpompoen.nl Instagram icon gouden_pompoen

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Chocoladereep, Brazil, vegan, caramel 30pr, 80gr, Chocolate Makers
Laat een review achter
Versturen